Centrul Municipal de Colectare Iasi

RO/EN

SUPER SACUL – un nou serviciu de colectare, transport și eliminare/valorificare a deșeurilor voluminoase

SALUBRIS S.A. în calitate de principală instituţie a administraţiei publice locale implicată în managementul mediului, pune la dispoziția beneficiarilor un nou serviciu de colectare, transport și eliminare/valorificare deșeuri voluminoase și inerte. Astfel, începând cu data de 15 martie 2021 beneficiarii au posibilitatea de a se debarasa de deseurile  nedorite prin intermediul “SUPER  SACULUI”.

SUPER SACUL este soluția perfectă pentru proiectele mai mici, cum ar fi: renovări/reamenajări (resturi din construcții, saltele, mobilă,  etc), acoperișuri, iarbă, crengi, asfalt, beton,etc

În SUPER SAC poate fi depozitată o cantitate maximă de până la 2000 kg de deșeuri. Din acest motiv materialele grele (resturi din construcții, cărămidă, piatră , beton, nisip, asfalt, tencuială,  etc.)  se vor introduce în sac în așa fel încât să nu se depășească  3⁄4 din volumul total al sacului.  Pentru o utilizare completă a SUPER SACULUI se pot introduce resturi mai ușoare peste resturile grele până la marginea superioară a acestuia.

SALUBRIS SA va colecta sacul cu un autovehicul special  pe care s-a  montat  o macara aeriană cu o lungime a brațului de  4 metri, astfel că se impun următoarele reguli de plasare:

           SUPER SACUL nu trebuie așezat sub fire !!!

SUPER SACUL trebuie să fie la cel puțin 2 metri de orice  structuri, garduri, copaci, vehicule sau alte obiecte care  pot obstrucționa colectarea sau pot fi deteriorate în  timpul colectării. Lucrătorul SALUBRIS SA vă va îndruma în ceea ce privește amplasarea SUPER SACULUI.

 

De asemenea, dorim să vă aducem în atenție că în perioada martie – decembrie 2021, Salubris SA va desfășura o serie de campanii în vederea familiarizării cu acest nou serviciu. Campaniile vor avea loc trimestrial în zilele de 27 martie, 26 iunie, 25 septembrie și 18 decembrie 2021.

 

Un aspect foarte important este faptul că în cadrul campaniilor menționate preluarea deșeurilor va fi gratuită, cetățenii având doar obligația de a depozita deșeurile în locurile agreate de noi după cum urmează: persoanele fizice care locuiesc la bloc vor depozita deșeurile la cel mai apropiat punct de colectare de pe domeniul public, persoanele fizice de la case vor depozita deseurile în fața proprietății iar persoanele juridice la propriul punct de lucru.

 

Prin toate demersurile întreprinse, Salubris SA urmărește creșterea gradului de informare și conștientizare a populației privind gestionarea corespunzătoare a tuturor tipurilor de deșeuri.

Pentru mai multe informații referitoare la acest serviciu, vă rugăm să ne contactați telefonic, prin e-mail sau să vizitați site-ul societății noastre www.salubris.ro.

Setări cookie-uri

Setări cookie-uri